Elektronik Mühendisliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Elektrik Mühendisliği programı, zayıf akımla çalışan her türlü alet ve iletişim sistemlerinin projelendirilmesi, yapılması, dağıtılması, işletilmesi ve bakımı için gerekli teknik insan gücünü yetiştirmeyi amaçlar. Elektronik mühendisliğini seçmeyi düşünen öğrencilerin matematik, fizik, kimya derslerine karşı çok ilgili, araştırmadan, çalışmaktan yılmayan yaratıcı ve dikkatli olma özelliklerini taşımaları gerekmektedir.

Lisans Eğitimi ve Süresi :

Elektronik mühendisliğinin lisans eğitim süresi 4 yıldır. Elektronik mühendisliği bölümü bazı üniversitelerde tek başına bazı üniversitelerde ise elektrik mühendisleri ile birlikte açılmaktadır. Elektronik mühendisliği lisans programında matematik, fizik, kimya gibi temel fen dersleri, statik, malzeme, mukavemet, dinamik, mühendislik matematiği gibi temel mühendislik dersleri, elektromanyetik alanlar, ölçme tekniği, elektronik haberleşme tekniği, otomatik kontrol, mikrodalga tekniği, devre analizi, devre sentezi, lojik devreler, elektronik devreleri gibi mesleki dersler okutulmaktadır. Yaz aylarında öğrenciler staj yapmak zorundadırlar.

Mezunların Ünvanı ve Çalışma Alanları :

 

Mezunlarına Lisans Diploması ve “Elektronik Mühendisi” ünvanı verilir. Bu bölümlerin mezunlarının çalışma alanları ve iş bulma olanakları fazladır. Türk Telekom, Türk Kablo, ASELSAN, TRT, TEK gibi kamu kuruluşlarında çalışabilecekleri gibi özel sektörde de çalışma alanı bulabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.