ApplyBAU Nedir ? Nasıl Başvuru Yapılır ?

ApplyBAU Nedir?

 

ApplyBAU, 2013 yılından itibaren Türkiye’nin ilk ve en yeni üniversite kabul modelidir.Burada önemli olan sınav başarısı değil öğrencinin kişisel becerileri,ilgi alanları ve yetenekleridir. Adaylar, ÖSYS ile bir üniversiteye yerleştirilmeden önce ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunurlar.

 

 

Kabul talebinde bulunurken kendilerinden, otobiyografileri, kişisel özelliklerini ifade eden belgeler, yetenekleri,proje ve fikir çalışmaları, sosyal sorumluluk çalışmaları istenir. Öğrenci başvuruda bulunurken hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediğini de belirtir. Değerlendirme sonucunda öğrencinin akademik başarısından bağımsız olarak hangi alanda ve bölümde eğitim alması gerektiği kendisine “kabul belgesi” ile bildirilir. Bu işlem sırasında komisyon öğrencilere mülakat yapma hakkına da sahiptir. Böylece öğrenciler farklılıkları ve kişisel özelliklerine göre eğitim alma şansı yakalamış oluyorlar.ApplyBAU Kabul Mektubunu almaya hak kazandıktan sonra kayıt yaptırabilmek için ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile ilgili bölüme “burssuz” kontenjandan yerleşebilmen gerekiyor.

 

 

 

ApplyBAU ya 2018 ÖSYS ye girecek adaylar başvurabiliyor.Başvuruyu yaparken iletişim bilgilerinin güncel olmasında fayda var. Ayrıca proje ve fikirleri anlatırken diğer adaylardan sizi farklı kılan özelliklere değinmelisiniz. Başvurular 2018 Tercih dönemi sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

 

 

ApplyBAU ile Hangi Bölümlere Yerleşebilirim ?

 

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi 
Bölümler
  • Beslenme ve Diyetetik
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce)
  • Hemşirelik
  • Odyoloji
  • Sağlık Yönetimi
  • Çocuk Gelişimi
  • Gastronomi

 

 

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Bölümler
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Biyomedikal Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Elektrik – Elektronik Mühendisliği
  • Enerji Sistemleri Mühendisliği
  • İşletme Mühendisliği
  • Mekatronik Mühendisliği
  • Yazılım Mühendisliği
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik

 

 

 

İletişim Fakültesi

 

 

Bölümler
  • İletişim Tasarımı
  • Halkla İlişkiler
  • Reklamcılık
  • Sinema ve Televizyon
  • Yeni Medya
  • Dijital Oyun Tasarımı

 

 

 

Eğitim Bilimleri Fakültesi

Bölümler

  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
  • Okul Öncesi
  • İngilizce Öğretmenliği

 

 

 

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Bölümler
  • İşletme
  • Ekonomi
  • Ekonomi ve Finans
  • Lojistik Yönetimi
  • Uluslararası Finans
  • Sosyoloji
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
  • Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

 

 

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Bölümler
  • Endüstri Ürünleri Tasarımı
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

 

2018 ÖSYS ile birlilkte Bahçeşehir Üniversitesi’nden Türkiye’de Bir İlk: e-Spor Bursu

Tüm dünyayı günden güne daha fazla etkisi altına alan eSpor rüzgârı, akademik yaşamda da karşılık buluyor. Geçtiğimiz yıl ABD, Norveç ve İsveç’te ilk örneklerini görmeye başladığımız “eSpor bursu” uygulaması, Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi tarafından hayata geçiriliyor. Riot Games Türkiye tarafından düzenlenen League of Legends Türkiye Şampiyonluk ve Yükselme liglerinde başarılı olan eSporcular, eSpor ekosisteminde farklı alanlarda çalışan oyuncular, yayıncılar, Shoutcaster ve spikerler, turnuva yöneticileri ve hakemleri, koçluk, menajerlik, eSpor hakkında projelerini hayata geçirmek isteyen gençler, Bahçeşehir Üniversitesi’nden yüzde 100’e varan oranlarda eğitim bursu kazanabilecekler. Espor alanında ilerlemek isteyen gençler, iki kurumun sağlayacağı ortak staj ve sertifika programlarıyla da akademik ve profesyonel anlamda destek alabilecek.

Bahçeşehir Üniversitesi, farklı bir kariyer yolu hayal eden üniversite öğrencilerine yeni fırsatlar sunuyor. Türkiye’nin ilk eSpor bursu uygulamasına imza atan Bahçeşehir Üniversitesi, Riot Games ile işbirliği çerçevesinde, bu kapsamda öne çıkan kariyer planlama modelleri ve sertifika programlarıyla, yakın gelecekte eSpora farklı bir bakış açısı kazandırmaya hazırlanıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Türkiye’nin ilk eSpor bursu kapsamında, Riot Games tarafından hayata geçirilen Şampiyonluk ve Yükselme Ligi’nde mücadele eden başarılı oyuncular, Bahçeşehir Üniversitesi’nden, maddi değeri 40 bin TL’yi bulan, yüzde 100’e varan oranlarda eğitim bursu kazanabilecekler. Ayrıca eSpor ekosisteminde yer alan Twitch yayıncıları, turnuva hakem ve organizatörleri, sosyal medya uzmanları ile içerik yöneticilerinden gelen başvuruların da “Apply Bau” üzerinden hayata geçirilecek burslarla değerlendirilmesi planlanıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel konuya ilişkin olarak; “Dünya artık dijital kuşak dediğimiz yeni neslin yarattığı işler ve ürünlere odaklanıyor. Espor sektörü de bu dijital kuşağın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Biz de Bahçeşehir Üniversitesi olarak eSporu, desteklediğimiz birçok spor dalından biri olarak görüyoruz. Bu doğrultuda, gençlerin yeni ilgi alanını profesyonel ve akademik mecralara çekmek amacıyla 2017-18 eğitim dönemi itibariyle yetenekli oyunculara sporcu bursu vereceğimizi açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Yapacağımız faaliyetlerle dünyanın sayılı üniversitelerinden biri haline gelerek, Türkiye’nin bu alanda dünya arenasında söz sahibi olması için elimizden geleni yapacağız. BAU olarak eSpor özelinde başka kurumlarda olmayan eğitim, staj ve sertifika programlarını sektörün lideri Riot Games ile birlikte oluşturarak, eSpor alanında ilerlemek isteyen gençlere akademik ve profesyonel anlamda destek sağlamış olacağız. Yeni dünyanın ekosistemine yetenekli insan kaynağı yetiştirmek en büyük önceliğimiz” dedi.

Riot Games Gelişmekte Olan Pazarlardan Sorumlu Direktörü Hasan Çolakoğlu, yaptığı değerlendirmede “Riot Games olarak, en önemli odağımızı oyuncularımız. Tüm eko-sistemimizde spor etiği çerçevesinde davranan kitlelerin varlığına büyük özen gösteriyoruz ve akademik kurumların eSpor girişimlerine de bu vesileyle elimizden gelen tüm desteği içtenlikle sunuyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray gibi kulüplerin bulunduğu, League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi olarak adlandırdığımız profesyonel ligimiz devam ediyor. Ancak üniversitelerin oyuncu ve mücadele potansiyelini de aynı düzeyde önemsiyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi’nin sağlayacağı eSpor bursuyla, geleceğin eSporcuları için, gerçek anlamda yüreklendirici bir bireysel yatırıma imza attığını düşünüyoruz. Bu, hem Türkiye’de bir ilk olması açısından hem de gelecekte uluslararası arenada başarı sağlayacak yeni eSporcuların yetişmesi ve Türkiye’yi küresel etkinliklerde başarıyla temsil etmeleri açısından milat niteliğinde bir girişimdir.

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit ise Türkiye’nin ilk eSpor bursunu değerlendirirken, “Ne kadar başarılı bir eSporcu olursanız olun, bireysel imkânlarla yurtdışında kariyer yapmak hiç de kolay değil. Bunu sağlamak için bir takımın, bir akademinin parçası olmak önemli bir avantaj. Bu süreçte akademilerin de bu desteği profesyonel anlamda sağlaması çok değerli. Bahçeşehir Üniversitesi’nin eSpora hem akademik kulüp hem burs hem de kurumsal odaklı sahip çıkışı, Türkiye’nin eSpor geleceğini etkileyecek bir faktör. Dünyanın birçok yerinde kampüsü bulunan büyük bir akademik kurumun, eSpor dünyasına bu denli içten bir katkı sağlaması ve “işin içinde” olması, Riot Games olarak bizler için de hiç şüphesiz önemli bir gelişme” dedi.

Riot Games ve Bahçeşehir Üniversitesi, yeni dönemde hayata geçirecekleri ortak staj ve sertifika programlarıyla da eSpor alanında ilerlemek isteyen gençlere akademik ve profesyonel anlamda destek sağlıyor. İki kurum tarafından ortaklaşa belirlenecek öğrenciler, en az bir eğitim dönemi boyunca, haftada 3 gün Riot Games ofisinde iş yaşamına adım atıyorlar. Öğrenciler bu deneyimle ayrıca, kendileri için iki ders ve bir yaz stajı değerinde akademik kazanım da sağlamış oluyorlar. Sertifika programlarıyla öne çıkacak olan Bahçeşehir Üniversitesi eSpor eko-sistemi; Shoutcaster ve spikerlik – diksiyon eğitimi, turnuva hakemliği ve yönetimi, eSpor iş yönetimi, koçluk – menajerlik eğitimleri ve sertifika programlarını da gelecek yıl hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bahçeşehir Üniversitesi sürekli eğitim merkezleri ve fakültelerinde gerçekleştirilecek eğitim programlarının içeriği ve işleyişleri de iki kurumun ortak çalışmasıyla belirlenecek. Bunun yanı sıra, online sertifikasyon programları da yeni eğitim döneminde planlanan yenilikler arasında.
ApplyBAU Burslandırma ve Mülakat Süreci Nasıl İşler?

ApplyBAU Değerlendirme ve Burslandırma Kurulu, Fakülte Değerlendirme Komisyonu, Mülakat ve Burs Komisyonu, Üst Komisyon olmak üzere 3 ana komisyondan oluşmaktadır.

İlk aşamada Fakülte Değerlendirme Komisyonu tarafından adayların kişisel bilgileri görülmeksizin başvuruları her bölüm için ayrı komisyonlar tarafından değerlendirmeye alınır.

Adayın başvuru formunda belirtmiş olduğu her bilginin, değerlendirmede alacağı puana etkisi bulunmaktadır.

Değerlendirme Komisyonları tarafından ayrı ayrı değerlendirilen ve puanlanan başvurular son aşamada toplanarak Mülakat ve Burs Komisyonuna iletilir. Mülakat ve Burs Komisyonu, Değerlendirme Komisyonundan gelen raporlar etrafınca mülakat adaylarını belirler. Mülakata alınmayacak diğer adayların Değerlendirme Komisyonunca belirlenen raporları Üst Komisyona iletir.

Son aşamada tüm adaylar için raporlar Üst Komisyon değerlendirmesinden geçerek nihai sonuçları belirlenir ve adaylara ilan edilir.

Mülakat Süreci Nasıl İşler?

Başvuru formu değerlendirilen adaylar arasından mülakat görüşmesi gerekli görülen adaylar ApplyBAU Ofisi tarafından belirtilen tarih ve saatte mülakata çağrılır. Mülakatlar, Değerlendirme Komisyon üyeleri tarafından gerçekleştirilir. Mülakat görüşme raporları Mülakat ve Burs Komisyonuna sunulur.

Mülakatı gerçekleştiren komisyonun burs oranlarını belirleme yetkisi yoktur. Adayı sadece başvuru formu ve mülakat görüşmesi etrafınca değerlendirir ve bir üst komisyonlara raporlar. Mülakat görüşmesi sonrasında komisyon raporları Mülakat ve Burs Komisyonuna iletilir ve Üst Komisyon tarafından belirlenen oranda burslu kabul durumları adaylara ilan edilir.

Değerlendirme Kriterleri Nasıl Belirlenir?

ApplyBAU Başvuru Formu içerisinde yer alan tüm soruların puan karşılığı bulunmaktadır. Tüm başvuru formu detaylı olarak kriterler çerçevesinde puanlanır ve toplamda bir puan oluşturulur.

Her fakülte ve bölüm için ayrı ayrı değerlendirilen başvurular yine başvurduğu bölüm özelinde belirlenen oranlar etrafında burslandırılır.

Değerlendirmede öncelikle adayın başvuru formunun özgünlüğü ve kendini ifade etme gücü esas alınarak komisyon tarafından puanlanır.

Burs oranları, fakülte ve bölüme yapılan toplam başvuru sayısı ve aday profili esas alınarak her yıl değişiklik gösterebilir.

 

ApplyBAU’ya kimler başvurabilir?

  • 2018 ÖSYS’ye girecek tüm aday öğrenciler ApplyBAU’ya başvuruda bulunabilir.

ApplyBAU ile kazanılan burs kaç yıl geçerlidir? Burs koşulları nelerdir? Burs neleri kapsar?

  • ApplyBAU kabulü ile kazanılan burs adayların sadece eğitim ücretini kapsar. Adayların, ApplyBAU kabulü ile aldığı burslar ÖSYM Bursu niteliğinde olup 7 yıl boyunca geçerlidir.

Kimler referans öğretmen olabilir?

  • Aday öğrenci kendisini iyi tanıdığını düşündüğü herhangi bir öğretmeninin iletişim bilgisini referans öğretmeni olarak belirtebilir. Referans öğretmenin, öğrencinin şu an eğitim gördüğü kurumdan olmak gibi bir zorunluluğu yoktur.

ApplyBAU bursu nasıl geçerli olur? ÖSYM tercihleri ile BAU’ya yerleşmek gerekli mi?

  • Adayın ApplyBAU başvurusu sonucunda aldığı “kabul mektubu” ve kabul mektubunda yer alan burs oranlarından faydalanabilmesi için 2018 ÖSYS’de ilgili sınavlara girmiş ve kabul mektubunda yazılan bölümlerden herhangi birine “burssuz” kontenjandan yerleştirilmiş olması gerekmektedir. Aday, kabul mektubunda yer alan bölümlerden hangisine yerleştiyse o bölüm için kabul mektubunda yer alan burs geçerli olur. Kabul mektubunda yer alan bölümler harici bir bölümde burs kullanılamaz.

ApplyBAU kabulü ile burs verilecek öğrenci kontenjanı kaçtır ve hangi oranlarda burs sağlanmaktadır?

  • ApplyBAU kabul gönderiminde herhangi bir kontenjan sınırlandırması yoktur. 2018 ÖSYM Tercih Kılavuzunda yer alacak olan ve ApplyBAU’nun uygulandığı bölümlerin “burssuz” tüm kontenjanları ApplyBAU için geçerlidir. ApplyBAU sistemi kapsamında adaylar Yürütme Kurulu kararlarına göre 0 ile 100 arasında herhangi bir yüzdelik burs oranı ile kabul alabilirler.

ApplyBAU başvuru formunda tercih edilen bölümlerin tümü için burs oranı aynı mıdır?

  • Başvurulan her bölüm için, başvuru formu ayrı Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilir ve nihayetinde Yürütme Kurulu tarafından her bölüm için kabul sonucunun burs oranı belirlenir. Başvuran adayların başvurusuna bağlı olarak tüm bölümler için aynı ya da farklı oranda burslar belirlenebilir.

Herhangi bir mülakat yapılacak mı yoksa sadece form üzerinden mi bir değerlendirme yapılacak?

  • Adayların başvuru formları Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenir ve sonrasında Komisyon tarafından belirlenen adaylar mülakat görüşmesine çağırılır. Mülakat görüşmesi gerekli görülmeyen adaylara Yürütme Kurulu kararı ile kabul durumu ve burs oranları kabul mektubu ile belirtilir. Mülakata çağırılan adaylara ise yüz yüze görüşmeleri sonrasında Yürütme Kurulu kararı ile kabul durumu ve burs oranları yine kabul mektupları ile belirtilir.

Yabancı Uyruklu aday öğrenciler ApplyBAU’ya başvurabilir mi?

  • Yabancı uyruklu aday öğrencilerin ApplyBAU’dan faydalanmaları için 2018 ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara girmeleri ve ApplyBAU koşullarını yerine getirmeleri gerekir. Ancak yabancı öğrenci kontenjanından yararlanarak BAU’ya yerleşmek isteyen adaylar BAU Global Ofisinden Future Student altında sınavsız olarak başvuruda bulunabilirler.

Sonuçlar nasıl ilan edilir?

  • ApplyBAU başvurusu sırasında kayıt oluşturduğunuz e-mail adresinize sonuçların açıklandığı bilgisi gönderilir. Adaylar başvuru yaptıkları sistem üzerinden kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaptıklarını kabul sonuçlarını görüntüleyebilirler. Aynı zamanda, adaylar kabul aldığı durumda ikamet adreslerine kabul mektupları gönderilir. Adaylar, e-mail adreslerinden ve ApplyBAU duyuru kanallarından sonuçlarını takip etmekle yükümlüdürler.

Formu hatalı ya da eksik doldurdum ne yapmalıyım?

  • Eğer aday öğrencinin göndermiş olduğu başvuru henüz değerlendirme aşamasına geçmediyse üzerinde düzenleme talep edilebilir. Aday öğrenciler düzenleme talebi için web sitemizde yer alan iletişim formunu doldurabilir ya da [email protected] adresine mail atabilirler.

 

 

ApplyBAU Web Sitesi

 

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu hayatta tek istediğim ailemin karşısında dik bir şekilde durmak ve bu benim hayatım diyerek,özgürlügüme gerçek manada sahip olmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.