Üsküdar Üniversitesi 2018 2019 Bahar Merkezi Puanla Yatay Geçiş Başvuruları

Üsküdar Üniversitesi 2018 2019 Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş hakkında bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz

 

 

Yatay Geçiş Nedir?

Yatay geçiş, bir üniversitenin bir bölümünde eğitim gören öğrencinin eğitimine başka bir üniversitede farklı bölümde veya başka bir üniversitede aynı bölümde devam etmesini sağlayan sistemdir. Yatay geçiş; öğrencinin not ortalaması, ÖSYM puanı vb. şartları taşıması durumunda tüm sınıflarda yapılabilmektedir.

 

 

Yatay Geçiş Destek Bursu

Üniversitemize yatay geçiş yapan öğrencilerden kendi üniversitesinde herhangi bir burs veya indirimi olan öğrencilere ve devlet üniversitesinden yatay geçiş yapan öğrencilere %75 ‘ e varan oranlarda burs desteği sağlanmaktadır.

Burslar Mütevelli Heyeti tarafından öğrencinin daha önceki burs durumu ve taban puanı dikkate alınarak belirlenmektedir.

Ayrıca öğrencinin okulundaki ağırlıklı genel not ortalamasının 3,50-4,00 arasına olması durumunda belirlenmiş olan bursuna ilave % 10 burs desteği sağlanmaktadır.

Daha önce kendi okulunda önemli bilimsel çalışmalarda bulunmuş, sosyal sorumluluk projeleri geliştirmiş veya okul takımlarında aktif olarak yer almış olan öğrenciler bu durumlarını belgelendirmeleri ve burs komisyonu’nun uygun görmesi şartıyla  % 10 ilave destek bursu alabilirler.

 

Son Başvuru Tarihi: 8 Şubat 2019 Cuma 

 

Üsküdar Üniversitesi Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru ve Kayıt Koşulları

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş (Ek Madde-1)

Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir. Yurdumuzda ve KKTC’deki (KKTC’deki üniversitelerden sadece güz dönemi için başvuru yapılabilir.) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapabilirler. Yurt dışındaki diğer yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapamazlar.

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı uygulama ilkeleri için tıklayınız

*Bu kapsamda Bahar döneminde Ön Lisans programları ile birlikte Lisans Bölümleri için de yatay geçiş başvurusu kabul edilmektedir.

  • Merkezi Yerleştirme Puanları için tıklayınız.
  • Merkezi Yerleştirme Puanı ile başvuru yapılabilecek Bölüm/Programlar için tıklayınız.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  1. Başvuru Formu
  2. Öğrenci Belgesi
  3. Transkript
  4. ÖSYS sonuç belgesi (öğrencinin kayıt yaptırdığı yıla ait Puan Kartı ve Yerleştirme Belgesi)
  5. Disiplin durumunu belirten belge (transkript üzerinde disiplin durumu belirtilmiş ise ayrıca belge istenmez.)
  6. Lise diplomasının  fotokopisi
  7. Ders planı
  8. Ders içerikleri
  9. Yurtdışından yapılacak başvurular için ayrıca, öğrenim görülen yükseköğretim kurumunun Yükseköğretim Kurulunca tanındığına ilişkin denklik belgesi.

Başvurular Öğrenci İşleri Direktörlüğüne yapılmaktadır. Başvurular ilgili fakültelerin komisyonları tarafından incelenir ve uygun görülen öğrenciler kesin kayıt yaptırmaya hak kazanırlar.

İlk ve Acil Yardım programına geçiş yapacak öğrencilerin kesin kayıt yaptırmadan önce, üniversitelerin tıp fakültelerinden veya tam teşekküllü devlet hastanelerinden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları; program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1,65m’den, kız öğrencilerde 1,60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir. Boy ve kilo durumunun alınacak sağlık raporunda belirtilmesi gerekmektedir.

Kesin kaydını yaptıran öğrencilerin sundukları belge ve bilgilerin doğru olmadığı anlaşılırsa, hangi yarıyılda olursa olsun tespit edildiği andan itibaren Yükseköğretim Kurumu ile ilişkileri kesilir. Söz konusu öğrenciler Yükseköğretim Kurumlarından ayrılmışlarsa kendilerine verilen tüm belgeler (diploma dahil) iptal edilir ve haklarında yasal işlem yapılır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.