Turlama Tekniği Nedir?
Öncelikle YGS-LYS’de zor sorunun daha çok puan getirir, kolay soru daha az puan getirir efsanesinden kurtulmamız lazım. Bu sınavlarda sapmaları belirleyen sınava girenlerin o testte yaptığı ortalamalar oluyor. Yani her sorunun değeri aynı ve farklılıkları belirleyen sınavın ortalamasının ne kadar üstünde yaptığınız.
Üniversite sınavlarında çok kolay sorular olduğu gibi çok zor sorular da adaylara sorulmakta. Bu sınavların amacı öğrencinin zekasını,yeteneğini ölçmek değil sıralamayı oluşturmaktır.
Sürenin de kısıtlı olduğu bu sınavlarda soruları çözerken bir tekniğimizin olması büyük avantaj sağlayacak. Birçok teknik var ancak en ideali Turlama Tekniği.
Turlama tekniğinde önce kolay , süre kaybetmeden,doğruluğundan emin olduğumuz soruları yapıyoruz. Çözemediklerimiz veya bize uzun zaman kaybettirecek soruları kendimizin belirleyeceği bir işaretle (genelde ? işareti olur ) işaretliyoruz.
2.Turda ise o yapılamayan sorularla uğraşıyoruz. Bu adımda da süreyi doğru kullanabilmek çok önemli. 2 şıkka indiremediğimiz sorularda boş bırakmanız bu tür SIRALAMA sınavlarında daha verimli olacaktır. Çünkü 1 net 1000-1500 kişi oynatabiliyor.
3.Turda ise vaktimiz kalırsa 2.Turda yapılamayanları bir daha deneyip optikte işaretlemeyi atladığımız soru yoksa sınavı bitiriyoruz.
YGS-LYS tipi sınavlarda oldukça verimli olduğu söylenen ve öyle olduğunu düşündüğümüz bir tekniktir. Daha önce denemediyseniz sınava kadar denemelerle pekiştirip YGS’de uygulamanızda fayda var.