TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı

2011 yılında temelleri atılan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!, üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla eğitimden networke, kuluçkadan mentorluğa kadar ihtiyaç duyabilecekleri her türlü desteği sağlayan bir programdır.

 

2011 yılında bir iş fikri yarışması olarak başlatılan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!, zaman içinde girişimci reflekslerle yenilenerek, gençlerin ihtiyaçlarına göre yeniden kurgulanmıştır. Süreçlerine 2015-2016 döneminde Girişimcilik Kampı, 2017 döneminde ise TÜSİAD Girişimcilik Kulübü eklenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2018-19 dönemi itibariyle ise genç girişimcilere her türlü desteği sağlayan bir girişimcilik programına dönüştürülmüştür.

 

TÜSİAD tarafından üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla 2011 yılından beri düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!”’ Programı’nın başvuru süreci başladı.

 

Bir iş fikri yarışmasından girişimcilik programına geçişini duyuran TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ Programı için başvurular 3 Aralık 2018 saat 17:00’a kadar www.bugenclikteisvar.com adresi üzerinden alınacak.

 

Programa başvurabilmek için;

  • Üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına devam etmek;
  • Başvuru itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak;
  • 2 – 5 kişiden oluşan bir ekip oluşturmak;
  • Fikrin kapsadığı ürün veya hizmetten ticari kazanç elde etmek amacıyla tüzel kişilik kurmamış olmak gerekir. (Ayrıntılı bilgi için: Başvuru Şartları)
  • Programa her ekip bir iş fikriyle, her kişi de bir ekip ile başvurabilir. Mükerrer başvurular ya da başvuru yapan kişiler programın hangi etabında olursa olsun elenecektir.

 

Programın temel amacı,

  • Türkiye genelinde girişimciliğe ilişkin farkındalığı ve yetkinliği artırmak;
  • Gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde yenilikçiliği teşvik etmek ve girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunmak,
  • Girişimcilik ekosisteminin çok merkezli gelişmesine katkı sağlamaktır.

 

 

TÜSİAD, girişimcilik konusunu 360 derecelik bir bakış açısıyla ele alarak Türkiye’nin girişimcilik alanındaki rekabet gücünün artırılmasını amaçlamaktadır.

 

Bu çerçevede bir yandan genç girişimciliğini ve yenilikçi girişimleri, diğer yandan kurumların girişimcilik dönüşümünü desteklemeye yönelik çalışmalar yürütmekte ve ekosistemin gelişimine yönelik projeler geliştirmektedir.

 

 

 

 

Gençleri girişimcilik konusunda yüreklendirmek ve girişimcilik kültürünü üniversitelerden başlayarak tüm Türkiye’ye yaymak hedefi doğrultusunda, Program kapsamında her dönem farklı üniversitelere ziyaretler düzenlenir. Bu ziyaretler, üniversite öğrencileri ve yereldeki ekosistem paydaşlarıyla TÜSİAD üyeleri ve başarılı startupları girişimcilik ekseninde bir araya getiren atölye, konferans, networking etkinlikleri, vb. etkinliklerden oluşur.

 

27 Eylül 2018 İzmir
16 Ekim 2018 Trabzon
31 Ekim 2018 Konya
19 Kasım 2018 Gebze Teknik Üniversitesi
20 Kasım 2018 Bahçeşehir Üniversitesi
22 Kasım 2018 İstanbul Teknik Üniversitesi
23 Kasım 2018 Adana
06 Aralık 2018 Ankara

 

 

“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Girişimcilik Programı için başvuru süreci bugün başladı. Yarışmaya 18-30 yaş arası üniversite öğrencileri oluşturacakları 2 ila 5 kişilik ekiplerle katılabiliyor. Programa başvurular 3 Aralık’a kadar sürecek. Program dahilinde genç girişimcilere eğitimden networkinge, kuluçka fırsatlarından mentorluğa kadar geniş yelpazede destek sağlanacak.

 

18-30 yaş arası üniversite öğrencisi gençler ekiplerini kurarak www.bugenclikteisvar.com üzerinden başvurularını online olarak gerçekleştirirler. 2018 – 19 dönemi başvuruları 1 Kasım – 3 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacaktır.

 

Programa başvuranlara TÜSİAD’ın girişimcilik ekosistemine Türkçe kaynak sağlamak amacıyla çevirisini yaptırdığı Silikon Vadisi girişimcisi ve akademisyen Steve Blank’in “How to Build a Startup: The Lean LaunchPad” adlı online eğitimi verilir. Bu online eğitim, kendini geliştirmek ve bilgilerini güncellemek isteyen tüm başvuru sahiplerinin yararlanabileceği bir kaynak niteliği taşır.

 

Başvurular en az iki yatırımı olan melek yatırımcılar ve girişimcilik ekosisteminin lider isimlerinden oluşan bağımsız bir ön jüri tarafından incelenir. Ön jüri değerlendirmesi sonrası en yüksek puanı alan ekipler Program Katılımcısı olmaya hak kazanır ve asil ve yedek liste ile Girişimcilik Kampı’na davet edilir.

 

Ekiplerin girişimcilik kampına, online eğitimde bahsedilen iş modeli kanvasını hazırlamış ve fikirlerini tanıtıcı bir sunumla gelmiş olması beklenir. 2018 – 19 döneminde Bahçeşehir Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Girişimcilik Kampı boyunca ekipleri;

  • Fikir ve ihtiyaç doğrulamadan pazara çıkış stratejisine, fizibiliteden etkin sunum tekniklerine kadar bir girişimcinin bilmesi gereken tüm temel konular hakkında eğitimler aldıkları;
  • Ezberbozan startup deneyimlerini kurucularından dinleme ve ilham alma şansı yakaladıkları;
  • Yenilikçi iş fikirlerini ölçeklendirilebilir bir iş modeline dönüştürdükleri çok yoğun bir program bekliyor.

 

Girişimcilik kampının sonunda iş modellerini hazırlayan ekipler, iş modeli sunumlarını TÜSİAD üye rehberlerinin değerlendirmesine sunarlar. Her üye, rehberlik edeceği ekibi bizzat belirler ve böylelikle ekibini yarı finalist olarak programın bir sonraki aşamasına taşımış olur.

 

Yarı finalist olan ekipler, eşleştikleri TÜSİAD rehberleri ile bir araya gelerek onların deneyimlerinden faydalanma ve iş planlarını geliştirme imkanı bulurlar. Ekipler TÜSİAD rehberleriyle çalışma döneminin sonunda nihai iş planı sunumlarını, projelerini anlatan kısa bir video ile birlikte final jürisine gönderirler.

 

Yarı finalistleri değerlendiren Final Jürisi, ekipler içinden Ödül Töreni’nde sahne alacak olan finalistleri belirler.

 

Ödül Töreni’nde finalist ekipler TÜSİAD üyeleri ve kamuoyu önünde iş planlarını sunar. Final Jürisinin bire bir değerlendirmesinin ardından ilk üç proje seçilir ve kazanan ekiplere ödülleri verilir.

Gençlere eşsiz bir süreç deneyimi sunan programın büyük finali 26 Nisan’da İstanbul’da yapılacak. Ödül Töreni’nde canlı yayında projelerini sunacak finalist ekipler arasından ilk üçü sırasıyla 25.000, 50.000 ve 75.000 TL’lik para ödüllerinin sahibi olacak. Finalist beş ekip anlaşmalı kuluçka merkezlerine doğrudan girme hakkı kazanacak. Finalist ekiplerden biri ise TÜSİAD Yönetim Kurulu ile Silikon Vadisi’ne gitme fırsatı yakalayacak.

 

 

 

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2019 Dönemi Takvimi

Başvuru Dönemi 1 Kasım 2018 – 3 Aralık 2018 (17:00’a kadar)
Değerlendirme Süreci 4 Aralık 2018 – 7 Ocak 2019
Sonuçların Açıklanması 8 Ocak 2019
Girişimcilik Kampı 6 – 9 Şubat 2019
Rehberlerle Çalışma Dönemi 10 Şubat – 8 Nisan 2019
Finalist Ekiplerin Belirlenmesi 8 Nisan – 16 Nisan 2019
Ödül Töreni Hazırlık Kampı 24 – 25 Nisan 2019
Ödül Töreni 26 Nisan 2019

 

 

Detaylı Bilgi ve Başvuru

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.